Strony (2): 1 2   
Adam   08-21-2023, 05:23 PM
Dzien dobry,

Zgodnie z zaleceniem załozyłem konto na forum i chcialbym dowiedziec się, czy umowa zawarta  z Alior Bankiem podlega pod sankcję kredytu darmowego. Przeczytałem już wiele opinii na ten temat, które były zamieszczone na innych forach, ale szczerze powiedziawszy to ciężko mi wszystko zebrać w kupę.

Czytałem przede wszystkim, że Alior Bank uznaje sankcję kredytu darmowego bez sądu. To znaczy, że w każdym przypadku Alior odpowiada pozytywnie? Moja umowa została zawarta w 2016 roku. Spłacilem ponad 50 tysiecy zł, o 10 tysiecy zlotych wiecej, niż pozyczyłem z Aliora. Niestety, ale nie zalacze umowy, bo nie wiem jak zasłonic dane osobowe.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-21-2023, 05:24 PM przez Adam.
Łukasz   08-21-2023, 05:32 PM
(08-21-2023, 05:23 PM)Adam napisał(a): Dzien dobry,

Zgodnie z zaleceniem załozyłem konto na forum i chcialbym dowiedziec się, czy umowa zawarta  z Alior Bankiem podlega pod sankcję kredytu darmowego. Przeczytałem już wiele opinii na ten temat, które były zamieszczone na innych forach, ale szczerze powiedziawszy to ciężko mi wszystko zebrać w kupę.

Czytałem przede wszystkim, że Alior Bank uznaje sankcję kredytu darmowego bez sądu. To znaczy, że w każdym przypadku Alior odpowiada pozytywnie? Moja umowa została zawarta w 2016 roku. Spłacilem ponad 50 tysiecy zł, o 10 tysiecy zlotych wiecej, niż pozyczyłem z Aliora. Niestety, ale nie zalacze umowy, bo nie wiem jak zasłonic dane osobowe.

Cześć Adam!
Dzięki, że zdecydowałeś się na założenie konta na forum Darmowy Kredyt Smile Obiecuję, że nie będziesz tego żałował!
Odpowiadając na Twoje pytanie napiszę, że to prawda, że Alior Bank uznaje reklamacje kredytobiorców. Niemniej nie zagwarantuję Ci, że Twoja reklamacja będzie również uznana.

Przede wszystkim musielibyśmy przeanalizować Twoją umowę kredytową. Umowę możesz nam przesłać bez anonimizacji danych (Twoje dane są u nas bezpieczne!).

Umowę możesz wysłać poprzez formularz kontaktowy na stronie Darmowy Kredyt - kliknij tutaj!

Jeśli okaże się, że Twoja umowa kredytowa zawarta z Alior Bankiem jest wadliwa, to być może uda się załatwić sprawę bez sądu.  Jeśli masz jakieś pytania - pisz śmiało, postaram się rozwiać Twoje wątpliwości dotyczące Alior Banku i sankcji kredytu darmowego.
Adam   08-22-2023, 07:32 AM
Dziekuję za odpowiedź, przeslalem umowę na podany formularz kontaktowy. Mam jeszcze pytanie, jesli okaże się, że Alior nie uzna mojej reklamacji, to co wtedy? Zostanie mi pozew do sądu? Ja taką reklamację wyślę sam?
Łukasz   08-22-2023, 09:19 AM
Adam, jeśli bank nie uzna Twojej reklamacji, to pozostanie Ci złożenie pozwu do sądu. Niestety, ale nie ma gwarancji na to, że sąd uzna Twoje argumenty i zamieni kredyt w Alior banku na darmowy. Oczywiście solidnie przygotowany pozew przybliży Cię do końcowego sukcesu, dlatego też sugeruję, aby Twoją sprawą zajął się prawnik, który specjalizuje się z tego typu sprawach.

Reklamację do banku możesz wysłać osobiście. Możesz również na tym etapie skorzystać z pomocy adwokata, lub radcy prawnego, który będzie Cię reprezentował.  Niedługo otrzymasz wiadomość zwrotną, gdzie opiszemy Ci, jak dalej może potoczyć się Twoja sprawa Smile
Adam   08-23-2023, 08:29 AM
Dziekuję za wskazówki. Mysle, ze jednak skorzystam z waszej pomocy i chcialbym, aby taką reklamację wysłał prawnik
Łukasz   08-27-2023, 06:47 PM
Adam,
w odpowiedzi zwrotnej otrzymasz komplet informacji dotyczącej Twojej umowy. Jeśli zdecydujesz się na współpracę, to Twoją reklamację wyśle w Twoim imieniu adwokat Smile
Adam   11-06-2023, 02:17 PM
(08-27-2023, 06:47 PM)Łukasz napisał(a): Adam,
w odpowiedzi zwrotnej otrzymasz komplet informacji dotyczącej Twojej umowy. Jeśli zdecydujesz się na współpracę, to Twoją reklamację wyśle w Twoim imieniu adwokat Smile

Dostalem wiadomosc od Alior Banku, że nie uznają mojej reklamacji, ale zapraszają do oddziału, gdzie zaproponują mi sposób rozwiązania reklamacji. Na co mogę liczyć?
daleckipawel   11-06-2023, 05:20 PM
(11-06-2023, 02:17 PM)Adam napisał(a):

Dostalem wiadomosc od Alior Banku, że nie uznają mojej reklamacji, ale zapraszają do oddziału, gdzie zaproponują mi sposób rozwiązania reklamacji. Na co mogę liczyć?

Mi też tak bank odpisał - nie zawiedziesz sie, jak pójdziesz na to spotkanie, u mnie sprawa zakonczyla sie pozytywnie. Dziekuję ekipie Darmowy Kredyt a w szczególnosci mecenasowi, który przygotowal pismo do banku i dalsze wystapięnia (bo na jednym sie nie skonczylo)
Łukasz   11-07-2023, 09:18 AM

Z tego co rozumiem, Alior Bank nie uznał Twojej reklamacji, ale zaprasza Cię do dalszych rozmów. To dobry znak, że bank jest otwarty na dialog. Moja rada:

1. Przygotuj się do spotkania. Upewnij się, że masz wszystkie dokumenty (treść Twojego oświadczenia, wyliczenia co do wysokości zwrotu itp), które wspierają Twoją sprawę.
  2. Z tego co widzę, to zdecydowałeś się na samodzielnie dochodzenie roszczeń od banku, bez naszej dalszej pomocy. Jeśli jednak zmienisz zdanie, to napisz do nas, pomożemy Ci się przygotować do takiego spotkania Smile
  3. Zapisz wszystko, co zostanie omówione podczas spotkania, aby mieć jasny wgląd do wszystkich ustaleń.
Jeśli czujesz się niepewnie co do dalszych kroków, możesz rozważyć pójście na rozmowę z prawnikiem od nas. Utrzymuj spokojną i uporządkowaną komunikację z bankiem, aby zwiększyć szansę na pozytywne rozwiązanie.

Życzę powodzenia i daj nam znać, jak poszło!
Łukasz   11-07-2023, 09:23 AM
(11-06-2023, 05:20 PM)daleckipawel napisał(a):

Mi też tak bank odpisał - nie zawiedziesz sie, jak pójdziesz na to spotkanie, u mnie sprawa zakonczyla sie pozytywnie. Dziekuję ekipie Darmowy Kredyt a w szczególnosci mecenasowi, który przygotowal pismo do banku i dalsze wystapięnia (bo na jednym sie nie skonczylo)

Paweł,
dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem. Cieszę się, że udało Ci się osiągnąć pozytywne rozstrzygnięcie w jednej Twojej sprawie! Walczymy dalej, zobaczymy, jak na złożone oświadczenia zareagują pozostałe banki Big Grin

Twoja historia może być inspiracją dla innych użytkowników naszego forum, którzy mogą znaleźć się w podobnej sytuacji. Smile

Jeśli masz jakiekolwiek wskazówki lub rady, które mógłbyś podzielić się z innymi użytkownikami na podstawie Twojej historii,  zachęcam do ich udostępnienia. Współdzielenie wiedzy może pomóc innym w podobnych sytuacjach! Wink
Strony (2): 1 2   

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.
Made with by Curves UI.