Mimoz   09-29-2024, 07:10 AM
Dzień dobry,
wróciłem do Polski po pracy za granicą. Czas ogarnąć stare sprawy. Mam całą masę nakazów w e-sądzie. Nic nie odbierałem. Jak uruchomić sankcję kredytu darmowego w tych sprawach. Chcę spłacić tyle ile pożyczyłem. Czy mogę mimo wydania nakazów?

W większości to nakazy z lat 2018-2020

Na przykład takie:

Santander Consumer Bank Spółka Akcyjna z siedzibą w ul. Legnicka 48 B, 54-202 Wrocław
EOS 1 Niestandaryzowany Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Wierzytelności z siedzibą w Warszawa
Santander Consumer Bank Spółka Akcyjna z siedzibą we Wrocław

To nie wszystkie, spraw jest 15. 

Wszystkie sprawy to łącznie ponad 200 tysięcy.
Co mam zrobić jeśli dysponuję gotówką w wysokóści 80 tysięcy. Jak to spłacić. Gdzie mam składać oświadczenia o kredycie darmowym. Proszę o pomoc.
Łukasz   09-30-2024, 08:57 AM
(09-29-2024, 07:10 AM)Mimoz napisał(a): Dzień dobry,
wróciłem do Polski po pracy za granicą. Czas ogarnąć stare sprawy. Mam całą masę nakazów w e-sądzie. Nic nie odbierałem. Jak uruchomić sankcję kredytu darmowego w tych sprawach. Chcę spłacić tyle ile pożyczyłem. Czy mogę mimo wydania nakazów?

W większości to nakazy z lat 2018-2020

Na przykład takie:

Santander Consumer Bank Spółka Akcyjna z siedzibą w ul. Legnicka 48 B, 54-202 Wrocław
EOS 1 Niestandaryzowany Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Wierzytelności z siedzibą w Warszawa
Santander Consumer Bank Spółka Akcyjna z siedzibą we Wrocław

To nie wszystkie, spraw jest 15. 

Wszystkie sprawy to łącznie ponad 200 tysięcy.
Co mam zrobić jeśli dysponuję gotówką w wysokóści 80 tysięcy. Jak to spłacić. Gdzie mam składać oświadczenia o kredycie darmowym. Proszę o pomoc.

Rozumiem, że żaden z nakazów zapłaty, które zostały wydane przez e-sąd Lublin, nie zostały przez Ciebie odebrane?
Mimoz   11-14-2024, 08:26 AM
Tak, żaden z tych nakazów nie został odebrany, bo przez ostatnie kilka lat byłem za granicą i nie miałem możliwości śledzenia tego, co się dzieje w kraju. W tamtym czasie musiałem skupić się na pracy i sytuacji życiowej za granicą, a listy przychodziły na adres w Polsce, gdzie nie miałem nikogo, kto mógłby się tym zająć.

Teraz, kiedy wróciłem, chciałbym to wszystko uporządkować i spłacić tyle, ile faktycznie pożyczyłem, ale nie wiem, jak mam do tego podejść, mając już wydane nakazy. Może jest jakiś sposób, aby te długi zweryfikować, zredukować ich wysokość albo zastosować sankcję darmowego kredytu?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.
Made with by Curves UI.